This Page

has been moved to new address

Love Story

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Love Story

Un altfel de blog

marți, 22 februarie 2011

Love Story

      Probabil cu totii ati auzit macar o data vorbindu-se despre Love Story, celebra poveste de dragoste dintre doi adolescenti romantici. Filmul lansat in 1970 a facut repede furori printre adolescenti fiind considerat de catre unii ca fiind cel mai romantic film din istoria cinematografiei.
       Romanul spune povestea lui Oliver Barett, un baiat ce provenea dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenții ai Universității Harvard. Aflat intr-o biblioteca acesta se îndragostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College. Înanintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă era înpotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără suportul financiar al tatălui lui Oliver cuplul se luptă să plătească Harvard Law School, cu Jenny lucrând ca și profesoara de muzică la o școală privată de muzică. Absolvind al treilea în clasă, Oliver aceptă o slujbă respectabilă la o firma de drept din New York. Cu noul venit, a lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil. Dupa ce nu izbutesc sa il conceapă, ei consultă un specialist, care dupa mai multe teste, îl înștiințează pe Oliver că Jenny este bolnavă și că în curând va murii. Deși nu este spus explicit, se pare că suferă de leucemie.
       Pe langa intriga deja bine cunoscuta, probabil mai toti adolescentii au ascultat macar o data coloana sonora a filmului, ce ii apartine lui Richard Clayderman. A ramas celebra replica din film: "Dragostea inseamna ca  niciodata sa nu spui imi pare rau" - Love Means Never Having to Say I'm Sorry.


Premii
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film — Dramă
Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță — Dramă — Ali MacGraw
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun regizor — Arthur Hiller
Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră — Francis Lai
Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră — Francis Lai
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu — Erich Segal

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Love Story

This page has moved to a new address.

Love Story