This Page

has been moved to new address

De ce sa dai admiterea in Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: De ce sa dai admiterea in Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

Un altfel de blog

duminică, 3 aprilie 2011

De ce sa dai admiterea in Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

     
     Dupa cum va spuneam si aici, incepand cu luna aprilie, pentru cei de clasa a8a incepe agitatia admiterii la liceu. V-am promis ca va voi incerca sa va ofer cat mai multe informatii despre cele trei mari Colegii din Bacau.
     Voi incepe cu Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau, deoarece, chiar daca acum sunt la CN "Ferdinand I" despre Alecsandri stiu cele mai multe lucruri si ma leaga cele mai multe amintiri. Am petrecut putin timp (doar un semestru) dar am ramas cu cele mai frumoase amintiri. 
     Este cunoscut ca in ultimii ani Colegiul "Vasile Alecsandri" a fost cel mai cautat liceu din Bacau deoarece are cea mai bogata oferta educationala. Este singurul liceu care ofera elevilor toate cele 5 mari specializari teoretice:
1- Matematica-Informatica, cu posibilitatea de infiintare a claselor cu profil Mate-Info intensiv Matematica/Informatica/Engleza;
2- Filologie;
3- Filologie Bilingv Engleza;
4- Stiinte Sociale;
5- Stiintele Naturii.
     Este important de precizat ca celelalte Colegii din Bacau, CN "Ferdinand I" respectiv CN "Gh. Vranceanu" ofera elevilor doar profilul Mate-Info si, dupa caz, Stiinte Sociale sau Filologie.
      Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau este ideal pentru elevii care vor sa se implice in diferite proiecte cu caracter local, judetean, national si chiar international. Proiectele de tip Comenius, Grundving sau Leonardo da Vinci se organizeaza in parteneriat cu alte unitati scolare din Europa in fiecare an. De-a lungul anilor, numerosi elevi au avut posibilitatea sa participe la schimburi de experienta, subventionate aproape in totalitate de catre ANPCDEFP. Trebuie doar ca unitatile scolare sa fie interesate in participarea la astfel de proiecte, iar Colegiul Alecsandri este una dintre aceste institutii. Pe langa implicarea in aceste tipuri de proiecte cu caracter international, liceul desfasoara foarte des si alte activitati cu caracter local, judetean sau national. Pentru unii este deja cunoscut Concursul de Creatie "Vasile Alecsandri", ajuns anul acesta la cea de-a V editie. Pentru iubitorii de matematica, Colegiul organizeaza Concursul National de Geometrie "Gh. Titeica" aflat la a II-a editie. Din raportul de activitate al liceului pe anul scolar 2009-2010 am aflat ca CNVA prin elevii si profesorii sai a fost implicat in nu mai putin de 17 proiecte scolare si/sau extrascolare, ceea ce reprezinta o cifra demna de luat in consideratie, care pentru Colegiul Ferdinand spre exemplu este doar un ideal ce greu va fi atins. Aproximativ in fiecare saptamana in holul central se organizeaza o activitate la care sunt asteptati toti elevii interesati. In functie de specificul activitatii se canta, se danseaza, se vizioneaza cate un documentar sau se tin discursuri pe o anumita tema (atat ale profesorilor cat si a elevilor), fiind imposibil sa nu fii atras macar din curiozitate sa participi la cate un eveniment. 
     In cadrul colegiului activeaza si clubul de Debate "Reflex" din cadrul ARDOR Moldova, care in fiecare an ii asteapta pe toti cei care doresc sa isi imbunatateasca discursul verbal, capacitatea de persuasiune, sa participe la diverse competitii de debate si nu in ultimul rand sa isi faca noi prieteni. Poate nu multi dintre voi stiti dar in 2010 Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau a ajuns in finala Galei Premiilor in Educatie organizata de Fundatia Dinu Patriciu.
     Cam atat despre activitatea scolara de la Vasile Alecsandri. Sa vorbim putin si de profesori. Corpul profesoral este foarmat din profesionisti, mereu la curent cu trebuintele elevilor. Cu cateva exceptii, nu vei gasi in Alecsandri elevi nemultumiti de profesorii lor, deoarece majoritatea profilor sunt tineri, obisnuiti cu noile metode de predare. Acestia incearca sa implice elevii in cat mai multe activitati scolare si extrascolare, evitand astfel plictiseala si rutina predarii de zi cu zi.
     Liceul dispune de statie care functioneaza in fiecare pauza alimentand buna-dispozitie a elevilor, si cheful de ore. Nu exista elev care in pauza sa nu fie furat de muzica de pe holuri si de agitatia din curte atunci cand tot liceul danseaza Dansul pinguinului sau Macarena. Este cunoscut faptul ca initial CNVA era un liceu de fete, iar mostenirea liceului o putem vedea in fiecare pauza in clase, pe holuri si in curtea liceului. Dintre toate liceele din Bacau, CNVA este cel mai modern, avand cele mai bune conditii, gratie implicarii si daruirii profesorilor care incearca sa satisfaca toate dorintele alecsandrienilor. Conditiile excelente din liceu au fost certificate in anul 2008 cand Colegiului i s-a oferit titlul de "Scoala Europeana".
      CNVA si-a creat propriul stil pe care nu il vei mai gasi la niciun liceu din Bacau. Este o combinatie dulce-acrisoara de distractie si cunoastere. Este locul unde vei lega prietenii de care cu siguranta iti vei aminti cu mult drag si nostalgie dupa terminarea liceului. 
    Probabil multi va intrebati de ce am plecat din Alecsandri. Va spun doar ca a fost o decizie mai putin fericita si inspirata. In schimb raman cu speranta ca, intr-o zi, voi reveni si eu in Alecsandri, liceul la care tin atat de mult.
    
Mesajul Directorului liceului 
Prof Vasile Cautis 
     Credem că o şcoală bună – aşa cum este colegiul nostru – asigură elevilor săi un climat optim de studiu, de manifestare şi valorificare a personalităţii fiecăruia, de exprimare liberă a iniţiativei şi capacităţii de creaţie, într-o atmosferă caldă, ocrotitoare şi prietenoasă. De altfel, ştim cu toţii că adevărata libertate a fiinţei gânditoare, care este omul, nu se poate manifesta decât într-o lume civilizată, unde bunul-simţ, ordinea, spiritul de competiţie şi de solidaritate, respectul faţă de ceilalţi sunt dominante.  Dorind un astfel de climat, an de an, toţi mai mulţi elevi aleg liceul nostru, asumându-şi, totodată, conştient şi benevol cerinţele formulate de exigentele acestui liceu.
      „Alecsandrienii” sunt mândri de stilul lor, pe care absolvenţii noştri şi-l asumă, ducându-l în lume ca pe un blazon nobiliar. Ca om al şcolii şi manager, iubind acest colegiu, pe care-l consider „familia mea cea mare”, doresc tuturor elevilor înţelepciune şi încredere, fiind convinşi că tot ceea ce întreprindem este doar spre binele lor.
      Le doresc succes deplin şi să nu uite niciodată să poarte cu mândrie „blazonul de alecsandrieni”.
  
      

Etichete: , , , , , , ,

10 comentarii:

La 3 aprilie 2011 la 20:46 , Anonymous Madalina a spus...

Eu sunt eleva in ultimul an la C.N. Ferdinand I deci o sa-ti vorbesc mai multe depre acest liceu deoarece singurele contacte pe care le-am avut cu celelalte doua au fost extrem de superficiale.
Recunoasc ca nu mi-a placut la inceput in Ferdinand, am urat atat liceul cat si profesorii. E greu, e un mediu in care comunismul inca se mai simte pe coridoarele ample iar liceul are toate sansele sa se transforme intr-un veritabil "cimitir al tineretii" insa cu toate astea acum sunt mandra ca invat in acest loc. Sunt mandra ca am reusit sa razbesc si sa ma confrunt cu cei mai rai profesori ai liceului si poate chiar ai Bacaului in anumite domenii dar mai ales sunt mandra ca am reusit sa misc ceva in acest liceu. Da, se poate! Si acum pot afirma ca daca iti doresti sa reusesti, sa iti largesti orizonturile in anumite domenii aici este locul. Trebuie doar sa iti doresti cu adevarat sa faci ceva si daca vei sti la cine sa apelezi vei avea tot sprijinul.
Uimitor sau nu, acest liceu poate deschide multe usi daca te hotarasti sa bati la ele.

 
La 3 aprilie 2011 la 21:01 , Anonymous Anonim a spus...

Este un liceu asa cum ne-am dori sa fie cat mai multe in tara. Felicitari celor care au reusit sa-l faca ceea ce este astazi, profesori si elevi.

 
La 9 aprilie 2011 la 11:19 , Anonymous Anonim a spus...

Felicitari celor din Alecsandri. Este foarte adevarat ca acest liceu este de admirat pentru felul in care sunt tratati elevii, pentru ceea ce in ultimii ani s-a realizat cu efortul comun al tuturor. Este cred liceul care la ora actuala in Bacau ofera cele mai multe oportunitati de afirmare in randul elevilor

 
La 25 aprilie 2011 la 22:51 , Anonymous moto_lady a spus...

Am cateva corecturi si adaugiri pentru tine :)
1.Invat in liceul asta, dar n-am prins nicio perioada in care sa fie cate o activitate in holul central in fiecare saptamana. E max una pe luna
2.Elevii din Alecsandri, la fel ca toti elevii, au nemultumirile lor legate de profesori. Se vede ca ai stat doar un semestru pe aici. :)
3. Daca CNVA e cel mai modern liceu, e jale. Prin ce alte licee ai trecut, de zici ca CNVA e modern? Clasele incredibil de mici din camin sau salile friguroase din camin ti se par moderne? Ca laboratoarele si alte sali importante sunt cat de cat dotate te face sa spui ca tot liceul e modern???
4. La partea cu activitatile extrascolare ai dreptate: sunt foarte multe. La capitolul asta, da, sunt foarte multumita de CNVA.
5. Un lucru important, pe care nu l-ai spus: pe langa materia normala, se iveste de multe ori prilejul sa inveti si alte chestii faine, de actualitate si practice.

 
La 26 aprilie 2011 la 22:15 , Blogger Laobiect a spus...

Nu am zis ca CNVA este un liceu unde curge lapte si miere .... am incercat sa fac o prezentare a acestui colegiu (poate putin cam subiectiva ce-i drept) asa cumil vad eu, cu bune si cu rele. Intr-adevar, ca peste tot, acest liceu are si punctele lui slabe. Salile inghesuite din internat sunt o reala problema cunoscuta de toata lumea care creaza un disconfort elevilor. Cat despre modernizarea corpului principal in care isi desfasoara activitatea clasele XI si XII, laboratoarele si cabinetele imi permit sa fac unele afirmatii deoarece, participand la diferite concursuri scolare, training-uri sau sesiuni de formare, am avut ocazia de a vedea mai majoritatea unitatilor scolare (gimnaziale si liceale) din Bacau. Cat priveste cladirea principala a CNVA-uluidespre care vorbeam imi mentin afirmatia si spun ca este cel mai modern corp de cladire ce deserveste un liceu bacauan cu sali de clasa spatioase, curate si cu mobilier nou sau bine intretinut in majoritatea salilor de clasa. Iar faptul ca toate laboratoarele de informatica plus cele de fizica si biologie au fost renovate in 2007-2008 cred ca il cunosti si tu, sau il afli acum. Sau poate iti plac alte colegii din Bacau, unde acum cateva luni s-au descoperit …. sobolani, iar mobilierul nu a mai fost inlocuit de pe vremea lui … Bacovia saracul. Cat despre activitatile extrascolare este cunoscut faptul ca, hai daca nu in fiecare saptamana, ele se desfasoara de cel putin o data la 2-3 saptamani. S-a facut o traditie din concursul de creatie literara si arte vizuale, din sarbatorirea zilei francofoniei, a zilelor liceului cu activitati specifice, s-a infiintat o trupa de teatru, un ansamblu folcloric, clubul de astronomie si de debate, o asociatie de ecologie …. sa continui? Cred ca e suficient, luand in consideratie ca, cel putin la Ferdinand nu se face NIMIC luni la rand.

 
La 26 aprilie 2011 la 22:45 , Anonymous moto_lady a spus...

Sa le luam pe rand :)
1. Nu am vazut scris in articolul tau partile rele ale CNVA.
2. Spre deosebire de tine, am vazut pe interior doar CNVA, Ferdinandul si Liceul de Arta. Ferdinand e vai de viata lui, dar Liceul de Arta era modern tare ultima oara cand l-am vazut (acum 2-3 ani)
3. Stiam ca au fost renovate laboratoarele. E imposibil sa nu stiu cand cablul de la netul din laboratorul de info trebuie scos si bagat din 5 in 5 min si cand iarna inghet in laboratorul de fizica.
4. Da, stiu de concursul de literatura, zilele francofoniei, zilele liceului, trupa de teatru, cor, clubul de astronomie, clubul de debate...dar de asociatia de ecologie si ansamblul folcloric nu stiu. :)

In concluzie, nu am absolut nimic cu CNVA. Imi place liceul asta, sunt multumita de educatia care mi-am oferit-o. Ti-am dat toate detaliile astea pentru ca cei de a 8-a sa aiba o imagine completa a liceului, nu sa creada ca pe acolo stau caini cu colaci in coada. Sper ca nu te-a deranjat gestul meu :)

 
La 26 aprilie 2011 la 22:55 , Blogger Laobiect a spus...

Nu m-a deranjat gestul tau, dupa cum am zis si la inceput cred ca am totusi putin prea subiectiv.
1) Ansamblul folcloric este condus de dl prof Mitica Pricopie (de geografie) venit anul trecut, este destul de in varsta dar inca vrea sa faca treaba prin Bacau in ceea ce priveste pastrarea traditiilor, el fiind si coordonatorul Ansamblului Folcloric "Ciobanasul".
2) Asociatia de ecologie se num. "Ecolifelva" si a fost fondata de Prof. Adrian Ifrim, Coralia Negrut, Ioan Stoica, Loredana Ghelasa si Calin Boamba.

Ma bucur ca am avut ocazia sa fac un debate cu tine in care amandoi sa ne expunem, poate eu ceva mai realist, punctele de vedere. App. fara ironie, un colegiu foarte bine dotat (mobilier, aparatura noua) sali de clasa renovate, curate etc este si C.T. "A. Saligny". Am ramas uimit de ce am vazut acolo acum 1 luna la un training de formare. De curiozitate, in ce cls esti in CNVA, ce dirig. si la ce profil etc.

 
La 8 iulie 2011 la 03:58 , Anonymous Anonim a spus...

si noi de la cnva suntem vai de noi pt ca invatam in camin ...eu sincer regret ca am ales primul liceu din atatea COLEGIUL NATIONAL VASILE ALECSANDRI...

 
La 8 iulie 2011 la 10:34 , Blogger Laobiect a spus...

Stiu ca si la voi e marea problema a invatarii primilor doi ani in camin .... cu siguranta nu e prea placut dar dupa aceea veti invata in liceul mare ..... nu se stie atat de mult dar si in Economic este aceeasi problema si chiar si in Ferdinand unde cateva clasa de a9-a invata in camin. Cred ca este problema liceelor in general care vor sa aiba cat mai multi elevi si pentru asta fac orice

 
La 9 august 2011 la 23:15 , Anonymous Anonim a spus...

eu am rasmas corijent na vam fc =)))

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: De ce sa dai admiterea in Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

This page has moved to a new address.

De ce sa dai admiterea in Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau