This Page

has been moved to new address

Despre Colegiul National "Ferdinand I" Bacau

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Despre Colegiul National "Ferdinand I" Bacau

Un altfel de blog

marți, 5 aprilie 2011

Despre Colegiul National "Ferdinand I" Bacau

  
Liceu, - cimitir
Al tineretii mele -
Pedanti profesori
Si examene grele...
Si azi ma-nfiori
Liceu, - cimitir
Al tineretii mele!

Liceu, - cimitir
Cu lungi coridoare -
Azi nu mai sunt eu
Si mintea ma doare...
   

     Nu este vina mea ca numele Colegiul National "Ferdinand I" este strict legat de poezie “Liceu” a lui Bacovia. Cred ca versurile de mai sus sunt deja destul de celebre in randul multor liceeni care "isi ingroapa tineretea" prin diferite licee. Dupa ce initial am vorbit despre Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau, astazi m-am hotarat sa scriu despre Colegiul National "Ferdinand I". Versurile lui Bacovia caracterizeaza starea de spirit a ferdinandistilor.
      "Anii traumatici din liceu și atmosfera cam rece îi inspiră lui Bacovia un alt poem celebru, "Liceu" (conform Wikipedia). Se pare ca aceasta atmosfera trista, apasatoare si rece descrisa de poet la finalul absolvirii clasei a XII-a, se potriveste la fel de bine si acum acestui colegiu la peste 110 ani de la publicarea poeziei. Liceul a ramas incremenit undeva in timp, in propria istorie, parca neschimbat de trecerea anilor. Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, amprenta comunismului se pastreaza chiar si la 20 de ani de la caderea acestuia. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc faptul ca in ultimii ani liceul nostru a inceput sa faca progrese spre normalitate. Au inceput sa vina in liceu o serie de profesori tineri, la curent cu noile cerinte ale sistemului de educatie, in timp ce vechii profesori au inteles ca nu pot face fata unei societati intr-o continua schimbare. In acest sens unii (mai) incearca sa se plieze pe noul stil de invatare al elevilor.
     Spuneam mai sus ca liceul este incremenit intr-o existenta proprie, parca in afara timpului. Spun aceasta deoarece zilele de scoala se desfasoara de pe 15 septembrie pana pe 15 iunie in aceeasi monotonie si banalitate. Rare, foarte rare sunt datile cand se organizeaza cate o activitate scolara la care sa poata participa daca nu majoritatea elevilor macar jumatate din ei. In rest, in ore si in pauze o plictiseala molipsitoare, care tinde sa devina contaioasa. Ce-i drept in prezent se fac mari eforturi pentru ca in anul scolar urmator liceul sa dispuna de o statie radio moderna cu ajutorul careia se se mai invioreze putin atmosfera. Trebuie sa recunosc faptul ca si in Ferdinand, ca in orice liceu, exista (mai ales profesorii de limbi straine si de lb romana) care incearca sa stabileasca relatii de prietenie cu alte licee din strainatate. In liceu este cunoscut proiectul "Young European Reporters" - proiect multilateral Comenius care in fiecare an a avut ca tinta desfasurarea unor schimburi de experienta. Cu toate acestea proiectul se adreseaza unui numar mic de elevi, restul absolventilor fiind nevoiti sa se reorienteze catre alte activitati extrascolare.
     Cat priveste aspectul liceului, trebuie sa recunosc faptul ca in ultimul an liceul si-a schimbat la exterior infatisarea. Cu toate acestea salile de clasa mai au mult pana sa fie de nivelul celor pe care le presupune statutul de colegiu. 
     In orice caz pot spune ca, chiar daca personal nu sunt prea atasat de liceu, cred ca multi elevi care doresc sa urmeze un profil de Mate-Info pot trece peste aceste obstacole, iar daca ei vor reusi, cu siguranta in clasa a XII-a vor simti din plin gustul victoriei si al biruintei in fata acestui titan numit Colegiul "Ferdinand I". 

Etichete: , , , , ,

3 comentarii:

La 1 mai 2011 la 15:38 , Anonymous Anonim a spus...

iti dau dreptate in intregime pentru acest material. si eu am multi prieteni care sunt foarte nemultumiti de colegiul ferdinand

 
La 12 iunie 2011 la 14:00 , Blogger adina_nutu a spus...

chiar ca este asa ......liceu tineretii mele

 
La 27 august 2011 la 02:01 , Anonymous Anonim a spus...

Si de unde ar trebui sa vina BANII ,pentru tot ce ar fi normal sa aveti ? Probabil de la cei care au terminat acest Colegiu si care normal, ar trebuie sa contribuie la "propasirea sistemului educational din Romania" dar care sunt "putin plecati de acasa" , ceea ce si voi cu siguranta ve-ti face !

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Despre Colegiul National "Ferdinand I" Bacau

This page has moved to a new address.

Despre Colegiul National "Ferdinand I" Bacau