This Page

has been moved to new address

Gagarin sarbatorit la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Gagarin sarbatorit la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

Un altfel de blog

miercuri, 13 aprilie 2011

Gagarin sarbatorit la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

      Pe data de 12 Aprilie 1961 cosmonautul rus Iuri Alexeevici Gagarin devenea primul om care punea piciorul in spatiu. In 2011 s-a implinit jumatate de veac (50 de ani) de la acest istoric eveniment. Cum de altfel ma asteptam, Colegiul National " Vasile Alecsandri" nu a lasat neobservat acest eveniment, ei sarbatorind aceasta data prin ample manifestatii: expozitii de plachete aerospatiale, postere, discursuri etc. Coordonator a acestei activitati fost intreaga catedra de fizica a liceului, in frunte cu doamna Prof. Anamia Gireada cea care conduce Astro-clubul liceului, in timp ce elevii au fost reprezentati de elevul de cls a VIII-a Alexandru Ioan Pricop. De cativa ani buni a devenit traditie pentru CNVA ca elevii indrumati de dna Prof. Anamia Gireada sa obtina numeroase premii si distinctii la concursurile de profil.
     Demersul alecsandristilor a fost sustinut si de Clubul de Aeromodelism a SCM Bacau cu ajutorul caruia in holul central a avut loc o frumoasa expozitie de aeromodele. Pe langa elevi, profesori si mass-media, la eveniment au participat si ofiteri activi sau in rezerva de la Baza 95 Aeriana Bacau.
     “Este o actiune importanta pentru noi. De altfel, ce se intampla acum e specific managementului din acest colegiu. Intotdeauna am sprijinit elevii in astfel de initiative, mai ales ca majoritatea lor sunt foarte interesati de a organiza actiuni de acest fel”, a completat si prof. Vasile Cautis, directorul colegiului.    
     Personal stiam de eveniment, dar deoarece eram prea ocupat in colegiul meu (sa pierd vremea) nu am putut ajunge la eveniment. In schimb aveti aici mai multe poze realizate de Adi (Bacaulpenet). Mai jos inregistrarea originala de la primul zbor din 1961.


Etichete: , , , ,

1 comentarii:

La 1 mai 2011 la 15:36 , Anonymous Anonim a spus...

S-a facut o traditie din a organiza astfel de manifestatii la CNVA. Felicitari organizatorilor

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Gagarin sarbatorit la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau

This page has moved to a new address.

Gagarin sarbatorit la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau