This Page

has been moved to new address

Romanii au invadat Bacaul

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Romanii au invadat Bacaul

Un altfel de blog

luni, 16 mai 2011

Romanii au invadat Bacaul



    
   
     In acest weekend romanii au invadat Bacaul. Nu, nu este vorba de o cucerire romana ci de un proiect international despre care v-am mai vorbit. Acesta se numeste "Roma-Romania - doua popoare o cultura" si a fost organizat de Fundatia "Grupo Storico Romano" din Roma in parteneriat cu Asociatia “Impreuna construim viitorul” Bacau. Acestora li s-au alaturat 7 fete din Zalau care reprezentau nimfele dacice.
     Proiectul a debutat sambata la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau cu lansarea oficiala a proiectului la care au participat numeroase oficialitati. Spre dupa-amiaza legiunile romane s-au adunat in curtea interioara a Colegiului National "Ferdinand I" Bacau pentru cateva demonstratii dedicate elevilor. Personajele intruchipau toate spetele vietii sociale din Roma secolului I de la sclavi, plebei, pretorieni, legionari, cavaleri, senatori pana la tribuni si chiar imparat, toti fiind dotati cu un intreg arsenal de sabii, scuturi, armuri, coifuri etc toate veritabile din acea perioada. Elevii stransi in curtea liceului s-au putut fotografia cu acestia, au luat lectii de gladiatura si au vazut pe viu cum era viata in timpul lui Imparatului Nero. De mult nu a mai fost o astfel de activitate in colegiul nostru si, pot spune ca, pentru prima data sunt mandru ca liceul meu a fost gazda unui astfel de eveniment de amploare.

     Sambata centrul de greutate al proiectului s-a mutat in Piateta Casei de Cultura unde toti bacauanii cu mic cu mare s-a adunat ca la urs sa-i vada pe romani. Cu totii au fost incantati de eveniment avand in vedere ca astfel de activitati nu vezi in fiecare zi. Mai ales cei mici nu au ratat ocazia de a se fotografia cu toate personajele istorice. Cei care s-au ocupat de organizarea proiectului s-au declarat incantati de activitati deoarece: „Bacăul a devenit practic locul unde rivalitățile dintre daci și romani s-au manifestat într-un mod instructiv. Scopul principal al evenimentului a fost acela de a încuraja cunoașterea trecutului și de a promova valorile dacice și romane", a transmis Nicoleta Zărnescu, responsabilă pe partea didactică în cadrul proiectului.
     Inca de la inceput proiectul a fost un real succes iar asta datorita celor care s-au ocupat in permanenta de buna organizare a evenimentului. Un aspect important este acela ca proiectul a primit finantare Nerambursabila din partea Consiliului Local Bacau.

Etichete: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Romanii au invadat Bacaul

This page has moved to a new address.

Romanii au invadat Bacaul