This Page

has been moved to new address

Cursul festiv al C.N. "Ferdinand I"

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Cursul festiv al C.N. "Ferdinand I"

Un altfel de blog

vineri, 27 mai 2011

Cursul festiv al C.N. "Ferdinand I"



     Ca de obicei, cu intarziere abia acum am reusit sa scriu despre cursul festiv al Colegiului National "Ferdinand I" Bacau. Ieri, 26 Mai 2011, elevii claselor a12-a din liceu si-au pus robele de absolventi si au pornit catre statuia lui Stefan cel Mare de unde elevii inarmati cu stegulete, pancarte si vuvuzele au inceput marsul catre Aula Moldova a Universitatii "George Bacovia" - locul in care de cativa ani colegiul organizeaza cursul festiv. Nu voi comenta prea multe despre deja celebra limuzina decapotabila care era in capul coloanei si care cam sfida bunul simt si nici despre marsul cam anemic al liceenilor, asta din motive pe care vi le voi spune ceva mai tarziu. Aula universitatii a devenit neincapatoare pentru absolventii Colegiului National "Ferdinand I" Bacau si pentru emotiile acestora. Prieteni, parinti, bunici si nu in ultimul rand profesori - cu totii au venit sa ii sustina pe cei care peste doar cateva saptamani vor deveni studenti. La manifestatie au fost prezente doar cateva autoritati locale printre care Prefectul Constantin Scripat si Inspectorul Scoalar Florin Lazar. Acestia au sustinut discursuri scurte dar care au ajuns repede la sufletul celor prezenti.
     Mie cel putin acest curs festiv mi-a provocat o puternica emotie, nu neaparat datorita atasamentului fata de liceu ci a atmosferei create. Totul a inceput cand profesoara mea de istorie Simona Nicoleta Zarnescu - acum Director la Cancelaria Prefectului - a inceput sa le vorbeasca celor prezenti despre generatia celui de-al treilea val, despre rolul pe care acestia trebuie sa si-l asume in viitoarea societate si despre faptul ca ea insasi doreste sa faca parte din generatia reformatoare de profesori tineri din colegiul care sa contribuie la pastrarea traditiei de ferdinandist si, in acelasi timp, la sporirea prestigiului liceului intr-o perioada in care toate unitatile de invatamant se lupta pentru a atrage cat mai multi elevi. Ce m-a uimit pe mine in discursul Nicoletei Zarnescu este fapul ca, asa cum intre timp mi-a si confirmat, discursul ei a fost inspirat de proiectul pe care eu l-am organizat anul trecut "Generatia celui de-al treilea val"  - Alvin Toffler despre care s-a scris si aici. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, filolog innascut cu o mare dragoste pentru elevi, directoarea colegiului Prof. Mariana Gigliola Ceunas a tinut un discurs foarte emotionant care, la final, a ridicat toata sala in picioare. Cuvantarea si scurta discutie pe care am avut-o astazi cu aceasta m-au facut sa imi schimb multe din parerile pe care le aveam pana acum.
     Chiar daca mai la final nu vreau sa uit sa o mentionez pe Laura Manoliu din clasa XII D diriginte Nicoleta Vascan care a iesit anul acesta sefa de promotie. Felicitari Laura! 





Etichete: , , , , , ,

2 comentarii:

La 28 mai 2011 la 10:35 , Anonymous Anonim a spus...

Din respect pentru parinti, profesori si elevi ar fi bine sa nu mai comentam unele situatii de prost gust. Banii nu inseamna educatie si un absolvent al unui liceu de renume nu inseamna neaparat ca este un elev de exceptie. Sa ne bucuram pentru absolventi si sa le uram numai bine si bafta in ceea ce isi doresc sa realizeze.

 
La 28 mai 2011 la 15:59 , Blogger Laobiect a spus...

Exact de aceea nu am dorit sa scriu si eu despre aceste aspecte. Plus ca presa atat prin ziare cat si prin bloguri a scris mai mult despre masina de fite si de alte aspecte care tin mai putin de cursul festiv ca sa mai revin si eu asupra lor.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Cursul festiv al C.N. "Ferdinand I"

This page has moved to a new address.

Cursul festiv al C.N. "Ferdinand I"