This Page

has been moved to new address

Ziua portilor deschise

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Ziua portilor deschise

Un altfel de blog

marți, 24 mai 2011

Ziua portilor deschise

     



     Saptamana aceasta mai toate unitatile scolare din Bacau fie ele gimnaziale, liceale sau universitare organizeaza "Zilele portilor deschise". In aceasta perioada institutiile de invatamant organizeaza diferite activitati precum: vizitarea unitatilor de invatamant, discutii cu absolventii si cu corpul profesoral, prezentarea ofertelor educationale pe anul scolar/universitar 2011-2012 sau chiar posibilitatea participarii la diferite ore sau cursuri. In acest sens in saptamana 23-27 Mai organizeaza astfel de manifestatii: Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau, care astazi a dat startul campaniei "50 de ani de invatamant superior bacauan", "Colegiul national "Vasile Alecsandri" Bacau care ap rimit deja primele vizite ale viitorilor liceeni dar si Colegiul National "Ferdinand I" Bacau (care organizeaza astfel de activitati doar vineri).


     Nu stiu foarte multe din programul celorlalte unitati scolare deoarece fiecare se organizeaza in mod propriu, dar ideea celor de la Ferdinand trebuie sa recunosc ca mi se pare originala. Astfel vineri toti elevii de clasele a8a vor putea participa la diferite ore si cursuri organizate de elevii si profesorii liceului la obiecte precum: informatica, biologie, engleza sau franceza. Pe langa asta directoarea liceului Prof Mariana Gigliola Ceunas a transmis prin posta elevilor de clasa a8-a invitatii de admitere in colegiu. Desigur ca in mare optiunile sunt facute iar o invitatie nu schimba foarte mult decizia elevilor dar ideea mi se pare ingenioasa. Oricum ca elev de clasa a8a cand primesti o invitatie de la un colegiu din Bacau oricum s-ar numi el te simti oarecum mandru sau bagat in seama. Good ideea for Ferdinand.

 

Etichete: , , , , ,

6 comentarii:

La 24 mai 2011 la 20:08 , Anonymous Anonim a spus...

Si anul trecut s-a procedat la fel si a fost foarte bine. Este totusi necesar "un suflu nou" in Ferdinand, elevii sunt buni si profesorii bine pregatiti. Mai multa deschidere spre proiecte, concursuri si implicare din partea cadrelor didactice si, implicit a elevilor, ar fi grozav. S-ar crea o adevarata concurenta intre cele 3 mari colegii din Bacau.

 
La 24 mai 2011 la 20:17 , Anonymous Anonim a spus...

:)

 
La 24 mai 2011 la 21:53 , Anonymous Mada a spus...

1.Anonim, cine te-a pacalit ca anul trecut a fost bine? Nu e si nici nu va mai fi vreodata deoarece Ferdinand e colegiul tuturor posibilitatilor iar acum s-a convertit intr-o atractie pentru o multime de elevi slabi. Din pacate cei buni si cu ceva mai multa minte fug spre alte licee. Si sincer imi pare extrem de rau ca trebuie sa spun acest lucru despre propriul meu liceu insa realitatea e complet diferita de ceea ce vor ei sa lase sa se vada.
2. Deschidere catre proiecte nu va fi niciodata. Ce fac ei acum fac doar de dragul ochilor straini si din disperarea de a atrage elevi insa daca vrei sa te transformi in infractor, calea cea mai sigura e sa demarezi un proiect in acesta unitate de invatamant.

Succes si multa rabdare celor ce doresc sa faca ceva in acest liceu !!

 
La 24 mai 2011 la 22:08 , Blogger Laobiect a spus...

Mada ma uimesti cu comentariul asta. In mare iti impartasesc opiniile dar ideea aceasta pe care acum au pus-o in practica (intr-adevar disperata) mi s-a parut totusi ingenioasa. Cat despre directoare o cunosc binicel si pot spune ca ea ar incerca sa faca multe pentru liceu dar stii si tu - cand nu ai cu cine te cam lasi pagubas. Am zis sa mai prezint si eu cate ceva de Doamne ajuta despre liceu ca de criticat l-am tot criticat :D. Spuneam ca ma uimesti cu comentariul tau, deoarece intr-un material anterior in care si eu am pus la zid liceul din aceleasi considerente ca ale tale, atunci tu ai incercat oarecum sa ii iei apararea si sa il pui intr-o lumina cat de cat mai favorabila. Pentru necunoscatori eu cel putin pe Madalina o consider in top 3 al absolventilor de anul acesta de clasa a12-a si printre primii si putinii elevii care, atat cat i-au permis imprejurarile, au incercat sa schimbe ceva in liceu.

 
La 24 mai 2011 la 22:35 , Anonymous Alex Olariu a spus...

Las' ca vin bobocii si scapa de bula perceptiva in care se afla, si in care ma aflam si eu in clasa a 8-a. Departe de mine gandul de a arunca cu noroi in liceu, nu am inca dreptul sa o fac si nici nu intentionez, Madalina are punctele ei bine argumentate in urma experientelor.

Ce vreau sa spun e ca Ferdinand e doar inca unul dintre numeroasele lucruri over hyped. Prin asta nu face decat sa arate un contrast semnificativ dintre aparenta, care este numai "rainbows and unicorns", si esenta care nu se poate ridica la marimea asteptarilor.

 
La 24 mai 2011 la 22:44 , Blogger Laobiect a spus...

Alex oricum buna aprecierea ta mai ales din inceputul comentariului. De multe ori si eu incerc sa imi mai temperez din nemultumirile legate de acest liceu pentru ca stiu ca totusi cu bune si cu rele mai avem de stat doi ani aici. In orice caz cel putin in Bacau nu exista liceu perfect. Toate au plusurile si minusurile lor, cu bune si cu rele. Iar legat de scoala in general stii cum e - nu exista baba frumoasa ci copii cuminti care sa nu aiba ceva cat de putin de cartit in legatura cu liceul in care oriunde ar invata.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Ziua portilor deschise

This page has moved to a new address.

Ziua portilor deschise