This Page

has been moved to new address

S-au aflat rezultatele "Extemporalului la viitor"

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: S-au aflat rezultatele "Extemporalului la viitor"

Un altfel de blog

duminică, 5 iunie 2011

S-au aflat rezultatele "Extemporalului la viitor"


     Ieri, 04 Iunie 2011 incepand cu ora 11:00 a avut loc la Muzeul de Istorie decernarea premiilor celei de-a zecea gale a Festivalului-Concurs de Creatie Literara si Jurnalism "Extemporal la viitor" organizat de Fundatia culturala "Georgeta Mircea Cancicov" Bacau patronata de scriitorul si omul de cultura Victor Munteanu. Proiectul organizat an de an incepand cu 2011 isi propune sa premieze cele mai bune lucrari trimise de elevii claselor V-VIII si IX-XII la sectiunile: poezie, proza, dramaturgie si jurnalism. Inca de la infiintarea sa, Fundatia lui Victor Munteanu s-a preocupat activ de descoperirea, promovarea si sustinerea tinerelor talente din Bacau, fiind un partener loial in toate proiectele cultural-educative ce s-au desfasurat in Bacau in ultimii ani. Castigatorii au primit, pe langa diplome, si numeroase carti si reviste de literatura si nu numai care sa le fie reper in activitatea pe care o vor desfasura. Au participat la eveniment Calistrat Costin, presedinte al USL Bacau, Dumitru Braneanu, Cornelia Ichim Pompiliu, Gabriel Stan, Nicu Aur, Dumitru Nicolescu etc. Momentele artistice au fost sustinute de Anton Achitei, Ansamblurile folclorice "Ciobanasul", "Saratelul" si "Ca la noi" si elevii Liceului "George Apostu". Din noianul de premii acordate am retinut doar doua: Premiul I pentru Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau la sectiunea Jurnalism pentru paginile saptamanale aparute in ziarul Desteptarea coordnate de prof. Ramona Mocanu, prof Alina Casian si prof Marin Preda (da, nepotul scriitorului) respectiv  Mentiunea acordata Scolii "Miron Costin" Bacau la sectiunea Reviste Scolare pentru revista "Floare de colt" editata de prof. Carneala Fernanda si David Aura si Felicitari tuturor participantilor si mai ales premiantilor. 

     Festivalul "Extemporal la viitor" nu este singurul proiect al Fundatiei "Georgeta Mircea Cancicov" din Bacau, aceasta organizand frecvent intalniri cu tinerii talentati de literatura, oferindu-le acestora cadrul propice pentru promovarea creatiilor lor, intalniri cu poetii bacauani fie ei debutanti sau membrii ai USL, dar si bine cunoscutul Festival International de Creatie literara "Avangarda XXII" ce reuneste scriitori din Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina si Serbia. Festivalul care îşi propune descoperirea şi promovarea creatorilor de poezie, proză, teatru şi critică literară în limba română - tineri şi adulţi, începători şi profesionişti -, a celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeţi consacraţi, precum şi a celei mai bune antologii de autor, identificarea şi promovarea celor mai valoroase reviste literare şi de cultură de limbă română din ţară şi străinătate. De asemenea, iniţiativa îşi mai propune descoperirea şi promovarea valorilor autentice băcăuane prin acordarea Premiilor Anuale ale Fundaţiei „Georgeta şi Mircea Cancicov” pentru Literatură, Cultură, Arte, Ştiinţe şi Învăţământ. Ediţia de anul acesta cu numarul X , va avea loc in perioada 22 – 24 septembrie 2011.
     Felicitari   Fundaţiei „Georgeta şi Mircea Cancicov” pentru ceea ce face zilnic pentru orasul Bacau si pentru activitatea de promotor a tot ceea ce inseamna autenticitate locala. 

Etichete: , , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: S-au aflat rezultatele "Extemporalului la viitor"

This page has moved to a new address.

S-au aflat rezultatele "Extemporalului la viitor"