This Page

has been moved to new address

Vacanta in Turcia

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Vacanta in Turcia

Un altfel de blog

duminică, 3 iulie 2011

Vacanta in Turcia

     Au trecut cam 2 saptamani de cand nu am mai scris un articol pe blog. De vina sunt cele 13 zile de vacanta petrecute in Kusadasi - Turcia. Vazuta in ansamblu, vacanta a fost aproape perfecta, chiar daca nu a fost asa ca cea de anul trecut si de acum doi ani cand am fost in Antalya. Nici nu stiu cand au trecut cele doua saptamani de vacanta deoarece am facut foarte multe lucruri despre care va voi povesti in mai multe articole. Anul acesta am ales sa mergem in Turcia cu masina si nu regret nimic. Chiar daca este putin mai obositor sincer drumul nu se compara ca atunci cand te urci in avion de pe Baneasa - acolo unde stai in camera de gazare pardon de asteptare, vreo 2-3 ore intr-o camera de 2/2 m alaturi de alti 150 de oameni - si cobori direct pe celalalt aeroport. Peisajele pe care le vezi sunt cu adevarat minunate, iar pe parcursul tranzitarii acestei tari, este imposibil sa nu te indragostesti de tot ceea ce inseamna Turcia. Plus ca a conduce pe teritoriul acestei tari este o adevarata palcere pentru orice sofer. Am plecat miercuri si am ajuns in Kusadasi dupa amiaza, iar pe la ora 15:00 deja admiram marea de pe balconul hotelului Pine Bay Holiday Resort. Dupa cum ziceam si mai sus, chiar daca anul acesta am renuntat sa mai mergem in statiunea de fite Antalya - Lara la hoteluri precum Kervansaray Lara Convention-Center&SPA cred ca vacanta de anul acesta a fost cea mai reusita din ultimii ani cu toate ca s-au vazut mici diferente intre Kusadasi si Antalya dar carora am preferat sa nu le dau importanta.
     La hotel am incercat sa ma bucur de toate facilitatile puse la dispozitie dar, in acelasi timp, sa profit si de bogata cultura a Turcilor perfect conservata, care se afla la doar 20-30 de km de hotel. Astfel nu m-am putut abtine sa nu vizitez orasul antic Efes, casa Fecioarei Maria dar si vechea cetate Troia - despre care voi reveni cu un articol peste cateva zile. Dincolo de experienta culturala petrecuta in vreo 2 zile, la hotel am facut tot ce se putea face. Am facut rafting, am mers la parcul de distractii Adaland care se afla in imediata apropiere a hotelului, am facut shopping in Kusadasi la 12 noaptea deoarece, doar la acea ora te puteai uita linistit prin magazine - ziua orasul fiind un adevarat furnicar, am dansat la celebrele dansuri arabesti din jurul focului organizat chiar pe malul marii, am prins cateva seri in care la restaurantul principal se servea mancare din bucataria italiana, chinezeasca, pescareasca, mexicana si bine-inteles turceasca, prilej cu care nu am ratat sa gust din celebra ciorba chinezeasca, sushi, creveti, calamar, alge de mare, scoici si alte bunatati culinare, pe langa celelalte feluri de mancare "mai normale" din bucatariile internationale. Dincolo de toate acestea experienta chemarii musulmanilor la rugaciune la ora 5:30 dimineata mi s-a parut cu adevarat interesanta dar, in acelasi timp, cam neplacuta pentru tata care s-a vazut trezit din somn in miez de noapte dupa o zi intreaga in care a condus. Si despre experienta traita ca turist timp de doua saptamani in sanul musulmanilor va voi povesti mai multe peste cateva zile.
     Cu toate acestea, in fiecare an vin cu un sentiment de profunda dezamagire fata de Romania deoarece pot spune ca am vizitat deja cateva tari importante din Europa iar mai inapoiati decat romanii sunt doar moldovenii (pe care i-am vizitat prin 2007 cred). Iar perspectivele viitoare ale tarii noastre nu sunt deloc optimiste. Dar si despre asta voi reveni intr-un articol viitor cand voi face o paralela intre Romania, Bulgaria si Turcia. Sa nu uit cel mai important aspect: bilantul final. In total 13 zile de vacanta si 1244 de poze proaspat scoase de pe carduri. In total cred ca au fost facute peste 2000 de fotografii. Pana la urmatoarele articole va las cu "Ya baba" - o celebra melodie arabeasca.

Etichete: , , , ,

2 comentarii:

La 15 iulie 2011 la 23:01 , Anonymous Anonim a spus...

Ce frumos ! Si eu am fost in aceeasi excursie acum un an si a fost superb . La intoarcere am vizitat chiar si Istanbulul . :D Frumoasa descriere a propriei vacante. Am un deja vu ;)) . Ai vizitat si Pamukkale ? :)

O seara frumoasa .

 
La 22 iulie 2011 la 05:23 , Anonymous Roxandrei a spus...

Se pare ca lumea e mica. Si eu am fost in aceeasi vacanta. Daca tot vorbim de deja vu si calatorii, va invit sa participati la concursul organizat de noi unde puteti castiga premii in valaore de 300 de ron. Tot ce trebuie sa faceti este sa scrieti un comentariu in care sa ne povestiti o vacanta care a fost cu totul speciala.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Vacanta in Turcia

This page has moved to a new address.

Vacanta in Turcia