This Page

has been moved to new address

S-a rasturnat topul liceelor din Bacau

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: S-a rasturnat topul liceelor din Bacau

Un altfel de blog

joi, 14 iulie 2011

S-a rasturnat topul liceelor din Bacau

     Dupa focul examenului de bacalaureat, a venit randul elevilor de clasa a VIII-a sa treaca prin emotiile admiterii la liceu. De o saptamana s-au afisat si rezultatele finale ale BAC-ului iar ieri elevii claselor a VIII-a au aflat daca au intrat la liceul pe care si l-au dorit. Astfel, in acest an, in urma rezultatelor de la BAC, respectiv a celor de la admiterea in liceu, topul liceelor bacauane s-a schimbat simtitor. Ca de fiecare data exista invinsi si invingatori, licee de top care au scazut simtitor fata de alti ani si altele care le-au luat locul. Exista insa si o a treia categorie a celor care, de cativa ani, au ramas constanti. Ma refer aici la Colegiul National "Gh. Vranceanu" Bacau care isi confirma statutul de lider al liceelor din Bacau si din Moldova. In urma rezultatelor de la BAC acesta a avut promovabilitatea cea mai mare de 98,68%, iar in ceea ce priveste admiterea la liceu, specializarea mate-info a fost aleasa de cei mai multi elevi din Bacau, ultima medie ajungand la cifra record de 9,54. Un aspect important il constituie faptul ca 4 din cei 8 absolventi care au terminat cu media 10.00 au ales in acest an Vranceanu.
     Daca cu pozitia de lider ne-am lamurit cum stau lucrurile, in ceea ce priveste locurile 2 si 3 s-au produs schimbari majore. Locul Colegiului "Ferdinand" a fost luat de Colegiul "Vasile Alecsandri" care, la specializarea stiintele naturii, a avut ultima medie de intrare 9.44. Dupa ce au organizat cu mare pompa cursul festiv al claselor a12-a la Universitatea "George Bacovia", absolventii fiind "condusi" de deja celebrul Audi A5 decapotabil, si faptul ca in toate zilele vietii lor ferdinandistii sunt calauziti doar de sentimentul de superioritate in fata celorlalte licee, ieri a venit si confirmarea ca lucrurile nu stau deloc asa. Dupa ce si la examenul de BAC s-au situat pe pozitia a3-a in ceea ce priveste promovabilitatea cu o medie de 95,33%, fiind surclasati de C. N. "Vasile Alecsandri" Bacau care a avut o medie a promovabilitatii de 97,79%, rezultatele admiterii de ieri au fost de-a dreptul catastrofale pentru cei de la Ferdinand. Acesta a fost intrecut de Colegiul National "Vasile Alecsandri" in ceea ce priveste toate profilurile, ba chiar si de un liceu din Moinesti. Astfel la profilul mate-info Alecsandriul a avut ultima medie 9,24, Liceul „S. Haret” Moineşti – 8,88 iar Colegiul "Ferdinand" 8,84. Cam asta se intampla cand te crezi buricul pamantului, miezul din covrig, centrul atractiei gravitationale si altele. Si la celelalte profiluri situatia a ramas aceeasi. Astfel, la filologie cei mai multi absolventi au optat tot pentru Vranceanu ultima medie fiind 9.21 urmat de Alecsandri cu 9.11 si de Ferdinand cu 8.84. La stiinte sociale lupta a fost castigata tot de Alecsandri care a avut ultima medie de 9.19 urmat de Ferdinand cu 9.01. Daca putem spune ca per-total rezultatele C.N. "Ferdinand" nu se ridica deloc la inaltimea cerintelor, si cei  din "Alecsandri" au dat-o in bara la filologie-bilingv acolo unde ultima medie a fost de doar 8,34. Trebuie insa sa spunem ca Alecsandriul este singurul liceu din judet care, pe langa filologie, are si o clasa de bilingv.
     Ati putea spune ca diferentele de doar cateva sutimi intre promovabilitatea la BAC a celor trei licee si ultimele medii de intrare sunt simple cifre neimportante. Tin sa va spun ca aceste mici diferente cum a fost cazul promovabilitatii la BAC fac diferente intre liceele de top. Iar acolo unde in urma examenului de admitere esti confirmat tot pe pozitia 1 cum este cazul celor de la Vranceanu, in timp ce diferentele intre locurile 2 si 3 ale topului devin tot mai vizibile, inseamna ca sunt niste semne de intrebare la nivel general si ar trebui tras un semnal de alarma. Daca pana prin 2000 Ferdinandul facea istorie in invatamantul din Bacau, in 2011 ceea ce le-a mai ramas este doar istoria deoarece renumele de Bacovia incepe sa dispara incet, dar sigur. Oricum felicitari tuturor absolventilor care au intrat la liceul pe care si l-au dorit dar si elevilor si profesorilor de la C.N. "Vranceanu" care au reusit sa confirme statutul de lider al acestui liceu.
     Mai jos aveti ultimele medii de intrare a tuturor liceelor din judetul Bacau in functie de profil.
  • Specializarea MATEMATICĂ – INFORMATICĂ:
    C.N. „Gh. Vrănceanu” Bacău – 9,54
    C.N. „V. Alecsandri” Bacău – 9,24
    L.T. „S. Haret” Moineşti – 8,88
    C.N. „Ferdinand I” Bacău – 8,84
    C. T. „D. Ghika” Comăneşti – 8,65
    C.N. „C. Negri” Târgu Ocna – 8,58
    C.N. „G. Moisil” Oneşti – 8,56
    C.E. „I. Ghica” Bacău – 8,35
    C.N. „D. Cantemir” Oneşti – 8,33
    C.N.P. „Ştefan cel Mare” Bacău – 8,23
     
  • Specializarea FILOLOGIE:
    C.N. „Gh. Vrănceanu” Bacău – 9,21
    C.N. „V. Alecsandri” Bacău – 9,11
    C.N. „Ferdinand I” Bacău – 8,84
    C. T. „D. Ghika” Comăneşti – 8,69
    C.N.P. „Ştefan cel Mare” Bacău– 8,60
    C.N. „V. Alecsandri” Bacău (română-engleză) – 8,34
    C.N. „G. Moisil” Oneşti – 8,29
    C.N. „D. Cantemir” Oneşti – 8,25
    L.T. „S. Haret” Moineşti – 8,09
     
  • Specializarea ŞTIINŢE SOCIALE:
    C.N. „V. Alecsandri” Bacău – 9,19
    C.N. „Ferdinand I” Bacău - 9,01
    C.N.P. „Ştefan cel Mare” Bacău – 8,77
    C.N. „G. Moisil” Oneşti – 8,48
    L.T. „S. Haret” Moineşti – 8,36
    C. T. „D. Ghika” Comăneşti - 8,09
      
  • Specializarea ŞTIINŢE ALE NATURII:
    1. C.N. „V. Alecsandri” Bacău – 9,44
    2. C.N. „G. Moisil” Oneşti – 8,71
    3. L.T. „S. Haret” Moineşti – 8,68
    4. C.N.P. „Ştefan cel Mare” Bacău – 8,51 5. C.N. „D. Cantemir” Oneşti – 8,19
    6. C. „Mihai Eminescu” Bacău – 8,02  

Etichete: , , , , , , ,

11 comentarii:

La 14 iulie 2011 la 22:28 , Anonymous Anonim a spus...

Like, like! Bine, pentru ca am terminat in Vranceanu si sunt mandra de asta, dar nu crezi ca ai fost cam dur cu cei din Ferdinand?

 
La 14 iulie 2011 la 22:31 , Anonymous criss a spus...

bun articol !!!

 
La 14 iulie 2011 la 23:09 , Blogger Laobiect a spus...

Nu cred ca am fost dur deloc cu cei din Ferdinand deoarece (deocamdata) eu inca mai sunt elev al acestui liceu si vad pe viu ceea ce se petrece aici. Fitele si grosimea portofelului au ajuns cuvintele de ordine mai mult ca niciodata iar asta incepe sa isi spuna cuvantul. Cred ca nu doar aici, ci peste tot, trebuie sa existe oameni care, in mod civilizat, sa traga semnale de alarma cand ceva nu este tocmai ok iar faptul ca au cazut atat de mult anul acesta cand ei se credeau vesnic pe locul I (ma refer aici la profesori) ar trebui sa le dea de mult gandit. Mai rezervati si fara atata superioritate fata de ceilalti, cei de la Vranceanu si Alecsandri, au reusit de cativa ani sa intreaca acest gigant numit Colegiul "Ferdinand".

 
La 15 iulie 2011 la 11:07 , Anonymous tudor. a spus...

Si despre "innot" unde ai invatat, la Alecsandri sau in Ferdinand?

Si-acum pe subiect: acum 4-5 ati avut un director care chiar a incercat sa faca treaba buna. Insa faptul ca disciplina le-a stat in gat multora a facut sa fie pus repede pe faras... In calitate de fost elev la "Ferdinand" pot spune ca nu e totul atat de roz pe cat pare, dar nici atat de negru pe cat reiese din ceea ce scrii tu si inca vreo doi bloggeri. Profitori, elevi cu fite si profesori care nu-si fac treaba apar peste tot. Sunt convins ca "Alecsandriul" si "Vranceanu" nu fac exceptie. Si-apoi, daca nu-ti place mediul de-acolo, de ce nu te transferi? Sau de ce nu ne spui mai multe, sa stim si noi, poate situatia de-acolo e chiar mai sumbra?

 
La 15 iulie 2011 la 14:59 , Blogger Laobiect a spus...

In primul rand merci pt "innot" - am modificat imediat :D .... daca mai gasesti si altele anunta-ma :D

Cat despre Ferdinand ... ca sa fiu inteles bine (deoarece exista multi care cred ca eu am ceva personal cu acest liceu) trebuie sa spun ca e departe de mine sa imi fi facut un obicei in a critica permanent acest liceu deoarece as fi absurd sa spun ca am avut cel mai mic conflict sau neintelegere cu un profesor sau cu un coleg, ca am fost vreodata dezavantajat sau alte lucruri care sa imi fi pornit o indignare fata de acest liceu. Pana la urma nu de asta mi-am facut blog iar sa stai si sa tot scrii sau sa citesti articole doar pe un subiect ca asta ar fi chiar penibil. Ce vreau eu este sa trag un semnal de alarma (atat cat pot) ca ceea ce se intampla in acest liceu nu este deloc ceea ce pare pentru ca multi merg in Ferdinand atrasi de renumele colegiului si de istoria lui. Desigur ca pretentiile sunt si acum ridicate dar Ferdinandul nu mai este ceea ce era inainte si ceea ce cred ei (profesorii) ca este. Nici nu pot spune ca "situatia de acolo e mai sumbra" pentru ca nu s-a intampla nicio atrocitate sau catastrofa ca sa spui ca e ceva sumbru, doar ca fitele si pretentiile exagerate care s-au tot adunat de ani buni incep acum sa iasa la iveala si, din pacate, nu in favoarea Ferdinandului. Crede-ma ca nu am mari tangente cu Vranceanu dar nu pot sa nu ii admir cum prin mai multa seriozitate si fara sa se bata cu pumnul in piept ca sunt cei mai buni au ajuns sa aiba performantele pe care le au. Articolele scrie pe blog despre liceele reflecta strict parerea mea despre ele, blogul fiind unul personal. Cei care mi le aproba sunt bine-veniti iar cei care au alte pareri (mai bune sau mai rele) sunt invitatii mei sa si le exprime. Cred ca doar vazand unde se greseste si ce nu merge bine putem ajunge sa corectam anumite lucruri. De aceea sper ca nimeni sa nu fi luat in nume personal nicio afirmatie facuta in legatura cu aceste articole.

 
La 15 iulie 2011 la 19:22 , Anonymous tudor.c a spus...

Eu cu siguranta nu am luat in nume personal pentru ca nu am nimic de castigat. Bineinteles ca-mi apar fostul liceu unde, apropo, am gasit profesori extraordinari, care stiu sa-si faca datoria. Si sper ca n-au luat-o pe cai gresite. Dar trebuie sa recunosc, exista si cateva "tentative" de profesori, persoane care pur si simplu si-au ratat cariera de bancher. Zvonuri legate de unele nereguli au tot existat, dar daca cei in masura sa actioneze n-au facut-o acei profesori si-au luat lumea-n cap. Nu dam nume, dar se stiu ei. :D
Si totusi, ce te-a facut sa schimbi din nou macazul?

 
La 31 iulie 2011 la 23:28 , Anonymous Anonim a spus...

deci eu am invatat un an in alecsandri si notele se unflau destul de mult ca dovada am scazut cu aproape un punct apoi in economic...

 
La 31 iulie 2011 la 23:31 , Blogger Laobiect a spus...

Chiar nu pot fi ipocrit si sa spun ca nu este asa. Alecsandriul si Vranceanu mai umfla notele pentru a se mentine in top. Unii profi din Ferdinand sunt de apreciat ca inca mai pun note pe merit chiar cu pretul scaderii in ochii celorlalti.

 
La 10 august 2011 la 21:22 , Anonymous Anonim a spus...

Te felicit pentru ca ai curajul sa arati si dezavantajele care apar odata cu inscrierea la Ferdinand. Eu am dat admitere la Vranceanu si sper sa fie exact asa cum ii consideri si tu, seriosi(ca doar de aia am ales Vranceanu, nu?). Imi place la blogul tau ca iti spui opiniile, fara sa fii ipocrit. Tine-o tot asa!

 
La 30 august 2011 la 18:49 , Anonymous Anonim a spus...

E o inversunare aici impotriva Ferdinandului pe care eu personal o consider nejustificata. Inteleg ca privesti toate astea prin prisma personala, dar daca tu nu te-ai integrat in colectiv sau ai nimerit niste profesori mai slabi, care de altfel, exista si in celelalte 2 licee, ca nu e iarba mai verde in curtea vecinului, nu e vina nimanui si nu e deci nevoie sa generalizezi dand vina pe intregul liceu. :)

 
La 30 august 2011 la 19:11 , Blogger Laobiect a spus...

Nu stiu daca aici sau in alt articol am afirmat de "n" ori ca nu am nimic cu niciun profesor, nu pot spune ca cineva dintre ei m-a dezavantajat sau ca am avut cel mai mic eveniment nedorit in acest sens. Cat despre mine iti marturisesc faptul ca sunt o persoana foarte sociabila care imi fac prieteni foarte repede peste tot. Si aici nu pot spune ca am avut nici cel mai mic conflict cu un coleg sau cu orice alt elev din Ferdinand. Eu nu am scris aceste articole pentru ca nu am ce face sau pt ca mi-am facut un hobby din asta sau stiu eu pt ca sunt rau-intentionat. Ce ma deranjeaza pe mine aici este mentalitatea inchisa a ferdinandistilor care se rezuma doar la materiile consacrate gen fizica, chimie mate si cam atat. In rest nu tu o activitate de formare a elevilor, nu tu un proiect notabil, nu tu interactiune cu alte licee, nimic care sa ma formeze, pe mine personal, o viitoare persoana matura si responsabila. In rest doar calcul algebric, doar policlorura de vinil, doar vectori si altele, de parca in viata de asta te izbesti prima data. Daca vrei sa o dau in carti ca sa te conving ca eu am scris aceste articole dupa cum am zis nu ca sa dau intr-un liceu cu o traditie de peste 100 de ani ci in speranta ca poate macar cineva va reflecta asupra acestui subiect. Si ca sa vin si cu argumentul iti zic doar atat: "Fii tu schimbarea pe care o vrei la altii"

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: S-a rasturnat topul liceelor din Bacau

This page has moved to a new address.

S-a rasturnat topul liceelor din Bacau