This Page

has been moved to new address

Turcia - paradisul turismului litoral

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Un altfel de blog: Turcia - paradisul turismului litoral

Un altfel de blog

luni, 4 iulie 2011

Turcia - paradisul turismului litoral

     Mostenitoare a unei istorii seculare, impartita pe doua continente, la granita dintre Europa si Asia, cu imbinarea reusita dintre orient si occident si cu deschidere la 3 mari: Egee, Marmara si Mediterana, Turcia imbie turistul cu farmecul si frumusetile ei. Incet dar sigur, Turcia a devenit treptat cea mai cautata destinatie de vacanta pentru turistii europeni dornici sa se relaxeze si sa beneficieze de conditii hoteliere de exceptie. Prin seriozitate si profesionalism turcii au reusit sa transforme mii de turisti in "sclavi" deoarece este imposibil sa vizitezi Turcia si sa nu te reintorci incantat pe acele meleaguri.
     Cu numeroase atractii turistice Turcia se afla acum in topul celor mai cautate destinatii de vacanta. Istanbul, orasul aflat pe doua continente este principalul centru turistic al Turciei si al doilea oras ca numar de vizitatori anuali din Europa. Perfect conservat inca din perioada bizantina si modernizat in permanenta, Istanbulul iti taie rasuflarea inca din primele minute. Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Sultanilor, Marele Bazar sau Turnul Galata sunt doar cateva obiective turistice care nu au voie sa lipseasca de pe agenda iubitorilor de vacanta. Orasele antice Efes, Didim, Pirene, Milet sau cetatea Troiei sunt si ele adevarate exemple de conservare arheologica cu care turcii se mandresc. 
     In doar cativa zeci de ani Turcia a reusit sa se modernizeze foarte rapid. Astfel tara aceea musulmana in care femeile sunt obligate sa poarte valul islamic pe fata iar barbatii turbane in cap a reusit sa faca legea in ceea ce priveste turismul european. Taberele de nomazi cu care europenii sunt obisnuiti au fost inlocuite de cartiere noi, moderne, dotate cu toate utilitatile. Drumurile aride si secetoase au fost rapid transformate in autostrazi si sosele, iar bogata coasta litorala a Turciei a fost rapid impanzita cu hoteluri de 4 si 5 stele. Toate acestea au facut ca Turcia sa ocupe locul 11 in clasamentul celor mai vizitate tari din lume. Cum au reusit toate acestea si care sunt diferentele dintre ei si noi, va voi spune intr-o postare viitoare.

Etichete: , , , , , ,

2 comentarii:

La 4 iulie 2011 la 21:41 , Anonymous Ada a spus...

Cred ca ai avut o vacanta superba:X:X:

 
La 4 iulie 2011 la 21:46 , Blogger Laobiect a spus...

da a fost o vacanta reusita de care chiar aveam nevoie :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Un altfel de blog: Turcia - paradisul turismului litoral

This page has moved to a new address.

Turcia - paradisul turismului litoral